Monday, January 31, 2011

episode 3 : ALAMANDA KENANGAN YANG TERINDAH (PART 1)

pada 3hb ogos 2009,aku secara rasminya bergelar student UiTM SHAH ALAM...aku mengambil jurusan PENGAJIAN PERNIAGAAN(BM 111)....24 jam selepas itu aku meraikan umur ak genap 18 tahun..jika nak merokok tu kira dah boleh la...TETAPI aku bukan seorang perokok....sorry lah aku terlalu sayangkan jantung aku..1st time kot sambut bufday jauh dari family..keesokannya merupakan hari pertama aku kekelas..PERGH!!!...
nervous gilalah..maklumlah aku budak baru manakala student2 lain dah sebulan disitu..aku sedar aku kena buat entrance yang gempak baru nampak cool..so aku plan nak masuk BK4 (kelas 1st aku) dengan menendang pintu dan buat muka cool...dengan lafaz bismillah aku pun menendang pintu sambil buat muka cool...TETAPI!!!...
jeng3....
BK4 sunyi dan kosong serta usang..hahaha..xda lah usang..shit aku silap jadual..kelas aku pukul 10 lah...bukan pukul 8..
kelas pertama aku adalah kelas MGT162 yang diajar MADAM JUN...baik gilalah MADAM JUN..aku terus bersemangat nak belajar...student2 lain pun oklah...baik jugaklah...

FAKTA : SEUMUR HIDUP AKU,TAK PERNAH AKU KENAL RAMAI ORANG NAMA FATIN..TAPI DALAM KELAS AKU ADA LEBIH DARI 5 ORANG NAMA FATIN....

dalam ramai2 budak kelas,ada sorang student ni HAZIRA JAN ABDUL HAMID atau GG..dengan aku bukan main gangster lagi...seumur hidup aku tak pernah aku kena tumbuk dengan perempuan....dia dah mulakan perang bila dia tumbuk aku.hahaha,,
TETAPI depan bf...alahai ayu SANGAT....pijak semut pun semut bangun balik pukul dia...hahaha

di ALAMANDA jugak aku belajar bercinta...alahai...CINTA PERTAMA beb..sebelum ni adalah awek tetapi x pernah ada perasaan..kisah cinta ini bermula dengan urusan perniagaan "iron baju"....si dia menyediakan perkhidmatan iron baju...biar aku namakan si dia dengan PUTERI HANG LI PO lah...dia asal MELAKA...pergh..seumur hidup aku tak pernah aku jatuh hati sampai mcm nih..SAMPAI SEKARANG AKU MASIH TAK BOLEH LUPAKAN DIA....

sampai sini dulu post ak...nanti aku cerita lagi kisah pengembaraan aku dalam menambat hati PUTERI HANG LI PO nih..

P/S:kan bagus kalau ak betol2 masked rider kabuto

4 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. has been removed by author? hahaha

    ReplyDelete
  3. ak yg remove or dy weyh???ak x remove apa2 pun

    ReplyDelete
  4. dia la yg remove.. tulis pastu padam plak..

    ReplyDelete